Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La Fundació se suma al Dia Mundial de la Gent Gran col·laborant amb la campanya “Viure per veure-hi”

El dia 1 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Gent Gran i des de la Barcelona Macula Foundation: Research for Vision volem destacar la importància de la detecció precoç i la recerca per lluitar contra les malalties de la visió que causen ceguesa i que, a dia d’avui, encara no tenen cura. Per tot això, la Fundació col·labora amb l’Institut de la Màcula en la campanya “Viure per Veure-hi”, una campanya de sensibilització per remarcar la importància de la detecció precoç per lluitar contra la Degeneració Macular Associada a l’Edat.

Durant els propers mesos, l’Institut de la Màcula — en col·laboració amb la Barcelona Macula Foundation — durà a terme proves de screening gratuïtes per detectar la degeneració macular associada a l’edat de manera precoç.

Segons dades de les Nacions Unides, en l’actualitat, gairebé 700 milions de persones tenen més de 60 anys. Es calcula que l’any 2050 el nombre de persones majors de 60 anys sigui de 2.000 milions, més del 20% de la població mundial, superant, d’aquesta manera, el percentatge de nens.

A més, l’esperança de vida ha augmentat a tot el món. Als anys 50, l’esperança de vida mundial era de 46 anys, mentre que en l’actualitat, aquesta mitjana se situa en els 68 anys, i està previst que a finals de segle augmenti fins als 81 anys.

A més de la detecció precoç, la recerca també és indispensable per lluitar contra les malalties de la visió que causen ceguesa, com la degeneració macular associada a l’edat (DMAE). Només a través d’aquesta recerca serem capaços de vèncer les malalties degeneratives de la visió que avui dia encara no tenen una cura efectiva.

Les malalties degeneratives de la visió són molt ràpides. Nosaltres ho hem de ser més.

Col·labora amb nosaltres a barcelonamaculafound.org.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi