Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

L’Alcalde de Barcelona visita la Barcelona Macula Foundation

Xavier Tries, Alcalde de Barcelona, ha visitat aquest matí la Barcelona Macula Foundation, centre científic a l’avantguarda de la recerca que dedica els seus recursos a la investigació de les malalties que provoquen ceguesa.

Xavier Trias ha efectuat un recorregut per les instal·lacions de la fundació acompanyat pel Dr. Jordi Monés, Director Mèdic de la Fundació i els membres del Patronat. Durant la visita el Dr. Monés ha pogut exposar els detalls dels principals projectes que s’estan portant a terme, enfocats exclusivament a la recerca de la patologia mèdica i quirúrgica de la màcula, de la retina i del vitri.

Barcelona a l’avantguarda de la investigació

La Barcelona Macula Foundation, entitat enfocada exclusivament a la recerca de la patologia mèdica i quirúrgica de la màcula, de la retina i del vitri, ha centrat la seva activitat a la investigació per lluitar contra la ceguesa.

La fundació treballa amb la vocació d’obtenir tècniques eficaces per lluitar contra aquelles malalties de la visió sense tractament, com la variant atròfica de la degeneració macular associada a l’edat (DMAE), la retinosi pigmentària o la malaltia de Stargardt.

Entre d’altres àrees de treball, l’equip científic de la fundació ha aconseguit provar nous fàrmacs en fases inicials de desenvolupament clínic i treballa, en col·laboració amb d’altres centres de recerca, per tal de desenvolupar investigacions a partir de tècniques d’última generació.

Segons el Dr. Monés, “l’aplicació de tècniques de substitució com l’ús de teixit fetal o de cèl·lules mare embrionàries és un camí en el camp de la investigació oftalmològica que pot obrir noves possibilitats a les persones que pateixen malalties degeneratives de la visió”. En aquest sentit, el Dr. Monés ha destacat també “la importància de la col·laboració publico-privada per tal d’aconseguir els recursos necessaris per tirar endavant els projectes científics”.

SOBRE LA BARCELONA MACULA FOUNDATION

Fundació científica creada per lluitar contra la ceguesa mitjançant projectes de recerca bàsica i preclínica i col·laborant en projectes de recerca clínica. El seu equip científic ha treballat en projectes de recerca que ja han ajudat a millorar els tractaments actuals per les patologies associades a la màcula i la retina i actualment es centra a la lluita contra les malalties degeneratives maculars i retinianes que causen ceguesa i no tenen tractament, com la DMAE seca, la retinosi pigmentària o la malaltia de Stargardt, amb projectes innovadors que inclouen teràpia regenerativa i cel·lular. Compta amb acords de col·laboració amb entitats com l’Institut Català de Nanotecnologia, l’Institut de Ciències Fotòniques, l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron i Fundació Universitat Vall d’Hebron Institut de Recerca o la Universitat Autònoma de Barcelona.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi