Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

L’eficàcia i seguretat en el tractament de l’edema macular diabètic, tema de debat en el Primer Congrés Retinnova

Actualment, aproximadament 53 milions de persones pateixen diabetis a Europa. L’any 2030, s’estima que hi haurà més de 500 milions de persones afectades a tot el món. Un de cada deu pacients diabètics pateixen edema macular diabètic a Espanya.

Avui s’inicia el primer Congrés Retinnova a Madrid. Una reunió científica en què més de 250 experts retinòlegs nacionals i internacionals debatran sobre l’eficàcia i seguretat en el tractament de l’edema macular diabètic.

Durant aquesta trobada científica, els experts assistiran a ponències i a la presentació de casos clínics, on es revisaran els avenços en les patologies que afecten la retina, com per exemple la degeneració macular associada a l’edat (DMAE) del tipus exsudativa, l’edema macular diabètic i l’edema macular secundari o l’oclusió venosa.

Organitzat per la farmacèutica Novartis, està dirigit pel Dr. Jordi Monés, Director i Oftalmòleg especialista en màcula, retina i vitri i Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation: Research for vision.

Alguns dels experts que exposaran els seus coneixements i experiència són: la Professora Anat Loewenstein del Tel Aviv Medical Center d’Israel, el Dr. José Juan Escobar Barranc de l’Hospital Dos de Maig de Barcelona, la Dra. María Lafuente López-Herrera de l’Hospital General universitari Morales Meseguer de Múrcia, el Dr. José Antonio López Garrido de l’Hospital de Galdakao, el Dr. José Luis Olea Vallejo de l’Hospital Son Espases de Mallorca, entre d’altres. A més, com a ponent magistral tindran la possibilitat d’assistir a la conferència del prestigiós consultor, assessor i formador empresarial, Emilio Duró.

A més de coordinar aquesta trobada científica, el Dr. Jordi Monés impartirà la ponència “OVR: Pros i Contres dels antiangiogènics”. Durant la mateixa presentarà evidències de ranibizumab en el maneig de l’edema macular secundari a oclusió venosa retiniana (OVR), en termes d’eficàcia i seguretat, definirà perfils de pacients on els antiangiogènics demostren màxima eficàcia i són objecte de controvèrsia, i presentarà l’experiència d’antiangiogènics en el tractament de l’edema macular secundari a oclusió venosa retiniana.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi