Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

L’IBEC nova entitat col·laboradora de la BMF

Les dues institucions han signat un acord per a la promoció conjunta de les seves activitats respectives en el marc de la biomedicina. L’objectiu de la col·laboració és generar oportunitats tecnològiques i científiques susceptibles d’aplicar-se en àrees prioritàries de col·laboració científica.

El Director de la Barcelona Macula Foundation, el Dr. Jordi Monés, s’ha mostrat "molt satisfet pel compromís assolit entre ambdues fundacions, ja que suposa un nou impuls a la tasca investigadora que la BMF desenvolupa en els últims anys per tal de lluitar contra la ceguesa ".

El conveni pretén establir un marc de relacions permanent entre l’IBEC i la Barcelona Macula Foundation que permeti millorar l’impacte científic, tecnològic i assistencial de les seves activitats, així com la regulació general dels estudis i projectes d’investigació que desenvoluparan les dues entitats de manera conjunta.

Entre altres activitats, la col·laboració estableix l’intercanvi de personal investigador, científic i tècnic, la participació en projectes comuns i el desenvolupament compartit d’intervencions sanitàries innovadores i la participació conjunta en projectes científics.

El director Associat de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, Josep Samitier, ha explicat que "assolir aquest tipus d’acords entre centres investigadors de prestigi internacional com la BMF i l’IBEC permet la creació de sinergies que poden resultar en avenços significatius en camps sanitaris de gran interès com l’oftalmologia, entre d’altres ".

IBEC és una fundació privada sense ànim de lucre que va ser constituïda a finals de desembre de 2005 pels Departaments d’Innovació, Universitats i Empresa i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, per la Universitat de Barcelona (UB) i per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L’objectiu de l’IBEC és dur a terme una investigació de qualitat que, al mateix temps que crea coneixement, contribueixi a una millor qualitat de vida, millori la salut i creï riquesa. L’institut té estrets vincles amb centres de recerca internacionals, universitats i i empreses per intercanviar talent i desenvolupar i executar projectes.

Aquest acord s’afegeix als signats recentment per la BMF amb l’Institut Català de Nanotecnologia (ICN) i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi