Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Dia Mundial de la Visió: #MakeVisionCount

El Dia Mundial de la Visió, aquest dijous, 12 d’octubre, vol incidir enguany en la importància de la cura dels ulls i en els problemes de visió que tenen impacte en la població de tot el món, tant en els països desenvolupats com en les economies menys avançades. Cal recordar que al món 4 de cada 5 persones amb ceguesa adquireixen aquesta condició per causes evitables.

L’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa (IAPB), amb la campanya #MakeVisionCount, convida a tenir cura de les persones que són més vulnerables: la població jove, en edat escolar, la gent gran i les persones amb diabetis. El primer que cal assegurar és la revisió oftalmològica anual. És l’eina que tenim a l’abast per diagnosticar a temps malalties que si no es detecten poden tenir conseqüències fatals però que, agafades a temps, són controlables.

 

Miopia i diabetis

La IAPB fa referència, així mateix, a les persones amb problemes de miopia, que es preveu que el 2020 s’incrementin d’un 34% respecte les afectades el 2010. Cal recordar que la degeneració macular miòpica és una patologia emergent com a causa de ceguesa.

També és preocupant la prevalença global de persones amb diabetis i retinopatia diabètica. La població adulta afectada de diabetis era el 2015 de 415 milions de persones. El 2040 s’estima que aquesta població creixerà fins els 642 milions. El 35% de les persones afectades de diabetis desenvolupen alguna mena de retinopatia.

A la BMF fem recerca per aturar formes de ceguesa que avui són incurables. També estem compromesos amb la sensibilització de la població en relació a les patologies oculars i la prevenció. Per això ens sumem a la Campanya #MakeVisionCount. Per més informació sobre els objectius i els materials de la campanya, podeu consultar aquesta pàgina.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi