Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Nanotecnologia i medicina, un binomi en expansió

La nanotecnologia és l’estudi i el control dels fenòmens i la matèria a escala atòmica i molecular. En aquesta dimensió, les propietats de les partícules es comporten de manera significativament diferent que a major escala. L’aplicació de la nanotecnologia a la salut, la nanomedicina, és una de les àrees científiques amb major potencial de creixement tant a nivell social com econòmic.

El desenvolupament de sistemes d’alliberament de gens representa un gran repte per a la comunitat científica. En l’actualitat, els vectors virals i no virals són els enfocaments més utilitzats per subministrar material genètic a la retina. Els models animals de degeneracions retinianes ens permeten aprofundir en la patogènesi d’aquestes malalties i explorar les tecnologies basades en nanopartícules. Tot i que l’administració subretinal és capaç de transfectar principalment fotoreceptors i cèl·lules epitelials del pigment retinal, en general la injecció intravítria produeix una distribució més uniforme de les nanopartícules a través de les capes interiors de la retina.

El B·Debate Fighting Blindness. Future Challenges and Opportunities for Visual Restoration dedicarà una sessió a la nanotecnologia per tractar, entre d’altres temàtiques, les propietats afavoridores de vectors no virals per al lliurament eficient i segur del material genètic de la retina. Enfocaments com aquests contribuiran al desenvolupament d’eines per a la medicina i, en conseqüència per la nanomedicina.

La sessió la moderaran José Luis Pedraz (Universidad del País Vasco) amb Joan Parra (Fundació Leitat) i comptarà amb les intervencions de Gustavo Puras (Universidad del País Vasco), Gema Martínez Navarrete (Universidad Miguel Hernández) y Víctor Puntes (Institut de Nanotecnologia de Catalunya, ICN2), entre d’altres.

Imatge courtesia de Dra. Gema Martínez-Navarrete

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi