Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

El PRO4VIP celebra un Open Market Consultation (OMC) a Barcelona

Marc Biarnés, investigador de la BMF, a l'OMC del PRO4VIP, a Barcelona

El projecte europeu PRO4VIP va celebrar a Barcelona a finals de setembre una jornada d’Open Market Consultation (OMC), un format de reunió destinat a informar a les empreses de tecnologia quines són les principals demandes de solucions no satisfetes en el camp de l’oftalmologia i la baixa visió. El PRO4VIP és un projecte europeu de compra pública innovadora (CPI) que s’emmarca en l’estratègia europea Vision 2020 de lluita per eliminar la ceguesa evitable. El consorci convida les empreses a participar per establir contactes i aliances per ampliar les potencials solucions presentades a les necessitats detectades pel programa.

La jornada va tenir lloc a la seu de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), i va comptar, entre d’altres, amb la participació del Dr. Marc Biarnés, investigador de la BMF i de l’Anna Borrell, Directora Adjunta de la Fundació. En la seva presentació, Marc Biarnés va explicar que el PRO4VIP, propiciat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea, ha de contribuir a identificar i desenvolupar les solucions tecnològiques que proposi i reptar al mercat a desenvolupar-les. També ha d’identificar els impulsors de les tecnologies desitjades i ajudar-los en l’assoliment d’aquests progressos.

Biarnés va presentar els resultats d’un focus group centrat a  identificar necessitats encara no ateses i les possibles solucions en els procediments clínics i els tractaments per a la ceguesa, i traslladar aquestes necessitats a l’àmbit dels requeriments funcionals.

Com a àrees de millora, es van identificar i prioritzar la gestió de coneixement i la monitorització i el desenvolupament de teràpies innovadores

A la dinàmica hi van participar oftalmòlegs d’especialitats diferents, optometristes, infermeres, un psicòleg i una especialista en baixa visió, entre d’altres. Com a conclusió va assenyalar com a punts clau  la prevenció, la detecció precoç de la malaltia ocular i les noves teràpies per a les patologies degeneratives de la visió. Com a àrees de millora, es van identificar i prioritzar la gestió de coneixement i la monitorització i el desenvolupament de teràpies innovadores.

Ponència i pòster en el  fòrum científic internacional B·Debate

El projecte europeu PRO4VIP va tenir una altra cita a Barcelona el mes de setembre. Va ser en el fòrum Fighting Blindness. Future Challenges and Opportunities for Visual Restoration, impulsat per la BMF. En concret, el coordinador d’innovació de l’AQuAS, Ramon Maspons, va explicar els detalls del projecte al centenar d’assistents.

Ramon Maspons, coordinador d'innovació de l'AQuAS, va fer una ponència al fòrum Fighting Blindness. Future Challenges and Opportunities for Visual Restoration, impulsat per la BMF

Ramon Maspons, coordinador d’innovació de l’AQuAS, va fer una ponència al fòrum Fighting Blindness. Future Challenges and Opportunities for Visual Restoration, impulsat per la BMF

L’àrea de pòsters del certamen també va comptar amb un panell explicatiu del programa.

Veure el pòster

El projecte PRO4VIP ha rebut finançament del Programa de la Unió Europea Horizon 2020, a través del Grant Agreement 645584.

pro4vip-footer

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi