Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La BMF s’exposa a CosmoCaixa amb una aproximació interactiva a la recerca contra la ceguesa

El reputat centre de divulgació i ciència de l’Obra Social “la Caixa”, CosmoCaixa, ha creat l’experiència Retina. Nous tractaments per curar la ceguesa, en col·laboració estreta amb la Barcelona Macula Foundation (BMF) i l’Institut de la Màcula (IM). La proposta expositiva nascuda de l’aliança entre les tres institucions, inclosa en l’itinerari Top Ciència, mostra el funcionament de l’ull i fa un repàs a les malalties degeneratives de la retina. També recorre els tractaments que s’han fet servir al llarg de la història per mirar d’aturar unes patologies que, en molts casos, encara ara, són incurables. L’espai explica els projectes internacionals en què s’ha involucrat la BMF i l’IM i que obren vies sòlides per a la consecució de teràpies que acabin amb algunes d’aquestes formes de ceguesa.

Gràcies a la recerca és possible avui en dia dominar la versió humida de la degeneració macular associada a l’edat (DMAE), que fins fa tot just una dècada era devastadora i imparable. Les vies que obren les noves tècniques de teràpia cel·lular ens fan albirar, en un futur pròxim, tractaments per frenar patologies similars o, fins i tot, recuperar la visió perduda.

Eduardo Rodríguez Bocanegra, Anna Borrell i Dr. Marc Biarnés, a CosmoCaixa.

Eduardo Rodríguez Bocanegra, Anna Borrell i Dr. Marc Biarnés, a CosmoCaixa.

Retina. Nous tractaments per curar la ceguesa fa un itinerari per aquestes investigacions i explica amb detall els processos que es duen a terme en les tasques d’innovació mèdica. També mostra, de manera pedagògica i interactiva, els camins que tenim al davant per a la recerca contra la ceguesa. En l’elaboració dels continguts hi han intervingut el director mèdic de la BMF, Dr. Jordi Monés i membres de l’equip investigador de la Fundació: Dr. Marc Biarnés, Dra. Lucia Ferraro, Anna Borrell i Eduardo Rodríguez Bocanegra. L’exposició es mantindrà a CosmoCaixa fins el setembre de 2018.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi