Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Santiago de Compostela acull la XXI edició del Curso Panamericano els propers 26 i 27 d’abril

Organitzat per l’Asociación Panamericana de Oftalmologia i la Sociedad Española de Oftalmología, la trobada se celebrarà al Palacio de Congresos y Exposiciones de Galicia.

El programa científic, en el qual s’inclouen conferències i simposis sobre les principals patologies de la visió, comptarà amb la participació dels majors experts procedents de Llatinoamèrica, Portugal, Espanya i la resta d’Europa.

El Dr. Monés, Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation, ha estat convidat per coordinar la taula científica sobre els principals avenços en DMAE, que tindrà lloc el segon dia del Curs de 12:00 h a 14:00 h.

A més, oferirà una ponència centrada en la caracterització de troballes foveals i la velocitat de progressió de l’atròfia geogràfica, una qüestió d’especial interès tenint en compte la lenta progressió de la DMAE atròfica. La quantificació exacta dels mínims canvis que es produeixin en les zones crítiques és l’única manera de comprovar l’abast de la influència del tractament i, en conseqüència, d’aconseguir avançar en la investigació per lluitar contra aquesta malaltia.

També participaran en la sessió prestigiosos oftalmòlegs procedents de diferents països com el Dr. Virgil Alfaro (EUA), el Dr. Olea (Espanya), el Dr. Martins da Silva (Portugal) o el Dr. Hagemann (Brasil).

La degeneració macular associada a l’edat (DMAE) és la primera causa de pèrdua de visió del món occidental en pacients de més de 50 anys. És una malaltia degenerativa que afecta la zona de la retina especialitzada en la visió fina dels detalls.

En la seva variant seca-encara sense tractament-, les línies d’investigació per eradicar aquesta malaltia inclouen des de l’aplicació clínica de noves molècules per intentar detenir l’avanç de la malaltia, fins a l’aplicació de làsers especials i teràpies regeneratives mitjançant trasplantaments de teixit o cèl·lules mare.

La DMAE humida, fins fa poc temps sense cura, actualment es pot aturar amb el tractament adequat i, en alguns casos, fins i tot el pacient pot recuperar visió.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi