Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Unim forces per vèncer la ceguesa

World Sight Day Stronger Together

Stronger together (Junts més forts) és la reivindicació que articula enguany el Dia Mundial de la visió, que se celebra avui, 13 d’octubre. Des de la  BMF: Research for Vision ens unim a la crida de l’Organització Mundial de la Salut per fer emergir la ceguesa i la discapacitat visual com un problema rellevant de salut pública. Des de la nostra Fundació per superar formes de ceguesa que fins fa poc temps s’acceptaven amb resignació. Ho fem en xarxa, com no podia ser d’altra manera en el segle XXI, fent força amb partners de prestigi en projectes internacionals d’excel·lència reconeguda.

Les investigacions donen fruits però les degeneracions visuals van més de pressa. Per això necessitem la implicació pública i privada en forma de pressupostos i inversions

La nostra és una feina contrarellotge. Les investigacions van donant fruits però les degeneracions visuals van més de pressa. Per això necessitem la implicació de corporacions públiques i privades en forma de pressupostos i inversions. Cada partida invertida ens dóna més claus per tractar aquestes malalties.

Les xifres

En tot el món hi ha aproximadament 285 milions de persones amb baixa visió i ceguesa. D’aquestes, 39 milions són invidents, i 246 milions tenen discapacitats visuals moderades o severes. Sabem que 9 de cada 10 persones cegues viuen en països amb pocs recursos. Aquestes xifres, però, emmarquen una situació que és reversible. El 80% de les discapacitats visuals són evitables: o bé tractables fàcilment, amb els recursos que tenim a l’abast en el món occidental, o bé es podrien prevenir. A més —i aquest és un missatge és rellevant per a les Administracions estatals i els gestors de la salut pública- les estratègies de prevenció de la ceguesa estan entre les més efectives, en relació al seu cost, de l’assistència sanitària.

Sabem també que cap al 65% de les persones discapacitades visualment tenen més de 50 anys —i aquest grup d’edat només comprèn un 20% de la població mundial. L’increment dels grups de més edat en molts països, associat a l’augment de l’esperança de vida, significa que més gent està en risc de patir discapacitats visuals associades a l’edat.

És en aquests paràmetres que despleguem la nostra activitat. Per sumar qualitat de vida a les persones grans, per evitar que persones joves quedin a les fosques. Ho fem des de la nostra Fundació i en col·laboració amb altres centres de referència arreu del món. La BMF creu i treballa fermament dia a dia per fer realitat aquesta afirmació: Stronger Together.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi