Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Advance(CAT): la medicina traslacional i la producció industrial

La bioimpressió 3D i les matrius de teixits i òrgans van ser els assumptes destacats de la segona reunió del Projecte Europeu Advance(CAT). Durant la trobada, celebrada durant els dies 3 i 4 de maig a l’Hospital Clínic de Barcelona, es va repassar l’estat actual de l’Acceleradora per al desenvolupament de teràpies avançades a Catalunya, i es van posar en comú els avenços obtinguts pels diversos grups i centres d’investigació fins el moment. També va servir per traçar les línies de treball més immediates.

Els partners del projecte consideren que les teràpies avançades tindran més o menys futur depenent dels mecanismes i protocols que es posin en marxa per a la producció industrial dels medicaments desenvolupats.

La Barcelona Macula Foundation (BMF) va presentar el treball realitzat fins el moment: coordinació amb l’equip del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB) per a la posta a punt de protocols de diferenciació d’iPS fins l’epiteli pigmentari de la retina; redacció de protocols de model d’atròfia i implantació cel·lular; i la planificació del treball d’experimentació animal per desenvolupar els pròxims mesos.

També es van destacar les fortaleses del projecte i dels qui el componen. Els grups de treball són actius i experimentats en cadascun dels camps de treball; hi ha grups d’investigació bàsica i d’altres de clínica, la qual cosa permet un bon desenvolupament per a la medicina translacional; i el grau d’interdisciplinarietat és alt, la qual cosa permet un accés fàcil a cèl·lules i teixits.

Aquest programa està cofinançat per l’agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya i per la Unió Europea en el marc del programa operatiu FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) Catalunya 2014-2020.

feder-footer

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi