Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Categoria: Utilitats

KNFB Reader

Utilitats

Aquesta aplicació, malgrat el seu elevat cost, és una de les millors aplicacions per reconèixer i llegir en veu alta textos escrits. És molt fàcil d’usar, la seva interfície és molt accessible i es poden guardar els resultats del reconeixement del text en diferents formats. KNFB Reader és la millor aplicació de reconeixement de textos dirigida a persones amb discapacitat visual que s’ha creat per a dispositius mòbils, i és l’opció més fiable per a persones amb molt poc o cap resta visual, pels quals altres alternatives resulten poc fiables.

Veure descripció

Aquesta és la primera aplicació totalment dissenyada perquè les persones cegues i amb baixa visió puguin obtenir tots els avantatges de l’OCR. Ajuda amb diferents opcions al fet que l’usuari prengui la fotografia correcta, i instantàniament, mostra el text en pantalla, ho llegeix en veu alta i es va ressaltant en pantalla perquè es pugui seguir també amb la vista. És fàcil d’usar i s’obtenen molt bons resultats de reconeixement de text independentment del nivell de vista de qui l’usa.

Medicamento accesible plus

Utilitats

Aquesta aplicació funciona únicament amb medicaments registrats en el col·legi de farmacèutica espanyol, però és una manera molt còmoda d’accedir als prospectes de qualsevol medicament. La seva interfície compta amb missatges d’ajuda i se li pot introduir la informació de cerca de diverses maneres i fins i tot les persones amb resta visual poden escanejar els codis de barres per obtenir la informació, que resulta molt més fàcil de llegir que en les fonts que vénen amb el mateix medicament.

Veure descripció

Medicament Accessible Plus és una aplicació gratuïta desenvolupada per a diferents plataformes que permet la consulta d’informació actualitzada sobre els medicaments mitjançant la captura del codi de barres present en el seu empaquetat habitual d’una manera totalment accessible, garanteix la comprensió de la informació independentment de la diversitat funcional de l’usuari. Aquesta solució accedeix a part de la informació inclosa en la Base de dades del coneixement sanitari (d’ara endavant BDM) pertanyent al Consell general de Col·legis Oficials de Farmacèutics d’Espanya i incorpora opcions de cerca, assistent per a la lectura d’informacions dirigides a pacients i altres serveis d’interès per als usuaris.

Just Press record

Utilitats

La possibilitat de gravar qualsevol cosa, des de missatges curts fins a una conferència, és una de les ajudes més grans que pot obtenir una persona amb discapacitat visual. Aquesta és una gravadora molt simple d’usar, ja que com el seu nom ho indica, “únicament es pressiona el botó gravar” per començar. La seva interfície és accessible, i pot millorar-se amb les característiques d’accessibilitat del sistema operatiu. Encara que les característiques més avançades de l’App, tals com la configuració de les fonts de so, la transcripció dels enregistraments, etc. poden resultar complexes per algunes persones. Si l’aplicació es deixa configurada com ve per defecte, és realment útil i simple d’usar per a persones amb qualsevol nivell d’habilitat tecnològica.

Veure descripció

Just Press Record és una gravadora que pren avantatge de les possibilitats de sincronització en iCloud per sincronitzar els enregistraments en tots els dispositius connectats al servei. Compta amb diferents paràmetres de personalització, i fa ús del sistema de reconeixement de veu d’Apple per transcriure a text els enregistraments si es desitja, la qual cosa la fa molt útil per a conferències, reunions, etc.

Prizmo go

Utilitats

L’accés als documents escrits és molt important, tant per a persones cegues com amb deficiència visual. Aquesta App resol això de manera simple i intuïtiva, ja que és capaç de reconèixer el text escrit en un paper i llegir-ho en veu alta en uns segons. Es poden guardar els resultats de lectura de diferents formes, i l’aplicació resulta molt fàcil d’usar. Les opcions de configuració i per guardar documents poden resultar complexes per a algunes persones, però la utilitat principal, que és llegir un document, pot realitzar-se amb èxit encara que no estigui molt familiaritzada amb la tecnologia. És important tenir en compte que, a pesar que l’App compta amb pistes sonores per enfocar el document, els millors resultats s’obtenen quan hi ha una mica de resta visual que permet a la persona centrar la fulla del document.

Veure descripció

Prizmo Go és un escàner portàtil en el teu telèfon mòbil que permet capturar text imprès fàcilment. Abans de fer la foto, Prizmo Go mostra línies de text directament en la vista prèvia de la càmera perquè sàpigues el que veu d’una manera similar a la realitat augmentada però a text. Després de fer la foto, obtens accés directe als continguts de text. L’App pot llegir el text en veu alta, i també ofereix una sèrie d’interaccions amb el contingut del text. O simplement pots copiar / enganxar el text en altres aplicacions o en un Mac. A més, gràcies a la seva compatibilitat amb VoiceOver, Prizmo Go és molt adequat per a usuaris amb poca visió i cecs.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi