Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Cèl·lules mare, biomarcadors i microbioma, els protagonistes de la reunió anual del Patronat

La BMF va celebrar ahir la reunió anual del Patronat, que va fer un balanç dels projectes d’investigació que du a terme, va repassar les investigacions concloses i en va analitzar les que es volen posar en marxa en un futur immediat.

Pel que fa als projectes finalitzats, el Dr. Monés va explicar els resultats del LITE i del PRO4VIP, que van acabar el desembre passat amb el compromís dels integrants en la investigació de continuar avançant en les vies obertes amb els seus resultats.

En referència als projectes en marxa, es va posar el focus en l’EYE-RISK i l’advance(CAT), finançats per la Comissió Europea, i en els finançats amb altres fonts, com el Swine Model-IPSC, el Microbiome Project i l’Estatines, que pretén contribuir al lliurament d’una nova teràpia per frenar la progressió de DMAE cap a les últimes etapes de la malaltia.

Cal destacar el debat obert a l’entorn de l’estudi del microbioma i les seves conseqüències. Tot i que és una línia d’investigació que en DMAE és poc coneguda, la Fundació ha iniciat un estudi en col·laboració amb el Centre de Regulació Genòmica (CRG). En aquest sentit, les possibilitat d’explicar els mecanismes de la DMAE a partir del microbioma i la seva modulació pot obrir noves vies per a possibles teràpies.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi