Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Dia Mundial de la Visió 2018

El Dia Mundial de la Visió 2018, que se celebra l’11 d’octubre, pretén conscienciar a la població que la ceguesa i la discapacitat visual són lluites de tots. Des de l’Institut de la Màcula i la Barcelona Macula Foundation som plenament conscients i compartim aquests objectius

 

Des d’anys enrere, l’Institut de la Màcula i la Barcelona Macula Foundation treballem en el tractament i la investigació de malalties maculars i de la retina. En els últims anys hem rescatat milers de persones de la ceguesa gràcies a l’espectacular evolució a nivell científic en malalties com la Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE) en forma exsudativa, l’edema macular secundari a retinopatia diabètica o la trombosis venosa.

Malauradament, però, encara hi ha persones que pateixen malalties per les quals no disposem de tractament. Retinosi pigmentària, Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE) atròfica o la malaltia de Stargardt són algunes d’elles.

Per això, i per la nostra obsessió científica, el compromís de l’Institut de la Màcula i la Barcelona Macula Foundation és seguir investigant tant amb assaigs clínics com amb models preclínics per oferir solucions el més aviat possible a aquests pacients.

Moltes malalties que produeixen ceguesa evitable passen desapercebudes, no són diagnosticades i no reben el tractament adequat en les primeres fases del seu desenvolupament.  Tot i això, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 80% de les discapacitats visuals es poden curar o prevenir.

En el Dia Mundial de la Visió, l’Institut de la Màcula i la Barcelona Macula Foundation se sumen a la Campanya Internacional fent èmfasi en la cura de la visió. En aquest sentit, cal remarcar la necessitat de fer revisions oftalmològiques anuals; sobretot, si es forma part d’un grup de risc, ja sigui per antecedents familiars, edat o bé de resultes de patir alguna malaltia com la diabetis. Disposem de dades i de projeccions de futur i sabem que les xifres poden empitjorar si no actuem ara.

L’OMS va fixar l’any 2020 com la data per erradicar la ceguesa en el món. Com a mínim, totes les malalties evitables. La comunitat mèdica i investigadora érem conscients que era un repte inassolible. Era una utopia. Tot i això, s’han superat les previsions més optimistes.

“La resignació no és un terme que la ciència assumeixi. Ben al contrari, sabem que és només qüestió de temps. Posem tot l’interès i mobilitzem tots els mitjans perquè aquest èxit s’assoleixi el més aviat possible. Optimisme és la paraula que més ens agrada fer servir als oftalmòlegs que hem decidit aportar per a la recerca en la lluita contra la ceguesa destaca el Doctor Jordi Monés.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi