Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

El proper diumenge 28 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Retinosi Pigmentària

El 28 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Retinosi Pigmentària. La Retinosi pigmentària es caracteritza per una pèrdua progressiva dels fotoreceptors i de l’epiteli pigmentari que provoquen una distròfia de la retina.

És una malaltia hereditària que afecta una de cada 2.000 persones i que, de moment, no té cura. La recerca que es duu a terme a tot el món és esperançadora i la Barcelona Macula Foundation col·labora estretament amb diferents centres de recerca i assistencials en la lluita contra malalties de la retina que causen ceguesa, com el cas de la Retinosi Pigmentària.

El mateix diumenge hi ha molts actes arreu per conscienciar la societat i un dels més curiosos és el que se celebrarà a San Sebastià i que organitza la associació “Retinosis Guipuzkoa Begisare”. L’associació, juntament amb la “Legió 501 – Spanish Garrison” han tingut la idea d’associar la Retinosi Pigmentària amb la saga “Star Wars” per treure’n els afectats del “costat obscur”.

La “Legió 501 – Spanish Garrison” està integrada per fans de la Guerra de les Galàxies de totes les edats, que es disfressen com els protagonistes de la saga STAR WARS. Destinen els seus recursos a causes benèfiques i, en aquest cas, volen donar a conèixer la Retinosi Pigmentària amb el lema “La lluita contra el costat obscur”. 

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi