Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

La Barcelona Macula Foundation s’uneix a la lluita contra el tabac

Demà, dia 31 de maig se celebra el Dia mundial sense tabac. Una data, que es commemora anualment, per conscienciar la població de la importància de cuidar la seva salut i abandonar aquest hàbit poc saludable.

Segons dades de l’OMS, el consum de tabac és la principal causa de mort al món què es pot prevenir. Actualment, el tabac mata cada any gairebé 6 milions de persones, de les quals més de 600.000 són fumadores passives. Unes dades que van en augment.

A més, el tabac és una de les principals causes de patir problemes oculars, que de no fumar, es podrien evitar. “Aquest és el cas de la degeneració macular associada a l’edat (DMAE), tant en la seva forma exsudativa com en la atròfica, perquè encara que no es poden prevenir, s’ha observat una major incidència en persones fumadores. Deixar aquest hàbit milloraria notablement la seva salut ocular“, declara el Dr. Jordi Monés, Director Mèdic de la Barcelona Macula Foundation.

El Dr. Monés també és responsable de l’Àrea Mèdica i Rendiment del FC Barcelona i col·labora en diferents iniciatives des de fa anys, entre les quals es troba la lluita contra aquest hàbit. Ell va ser un dels precursors del projecte que va convertir el Camp Nou en el primer camp en prohibir fumar a les seves instal·lacions.

“Sabem que el tabac afecta negativament la nostra vida i la dels que ens envolta. Tots, i especialment els professionals mèdics, tenim el deure de conscienciar als nostres pacients dels efectes d’aquesta droga, a més de promoure projectes eficaços per reduir el seu consum”, recalca el Dr. Monés.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi