Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

L’ADVANCE(CAT) inicia el programa de desenvolupament de teràpies avançades

El projecte europeu ADVANCE(CAT) ha fet les primeres passes. El programa té com a objectiu final desenvolupar medicaments d’ús humà, des de les fases preclíniques fins a l’aplicació clínica, basats en gesn (teràpia gènica) cèl·lules (teràpia cel·lular) i teixits (enginyeria de teixits). És a dir, desenvolupament de teràpies avançades.

En la primera reunió de treball trimestral es van trobar a Barcelona tots els socis que formen part d’aquest projecte. L’objectiu principal de la convocatòria, celebrada entre l’1 i el 2 de febrer, va ser l’exposició de les tasques ja realitzades i la planificació de les futures accions  del projecte.

Els líders dels diferents grups de treball van exposar les tasques ja resoltes i els reptes per afrontar en els pròxims mesos, abans de la següent reunió trimestral. Cadascun dels partners va presentar la seva visió a 6 mesos de les activitats que previsiblement s’aniran desenvolupant i es van anunciar, entre d’altres novetats, la posta en marxa de la pàgina web i l’inici de l’activitat en les xarxes socials, a més de la participació del Consorci en diversos esdeveniments vinculats amb les teràpies projectades..

ADVANCE(CAT) busca desenvolupar medicaments d’ús humà amb teràpies avançades

Tots els membres presents a la reunió van transmetre el seu entusiasme a la resta de col·laboradors per la implicació en el projecte, i van fer preguntes i propostes que de ben segur ajudaran davant les dificultats i els riscos que poden presentar-se, en tractar-se d’un projecte d’aquestes dimensions.

Eduardo Rodríguez, Anna Borrell i la Dra. Lucia Ferraro, membres de la BMF a la reunió de l'ADVANCE(CAT)

Eduardo Rodríguez, Anna Borrell i la Dra. Lucia Ferraro, membres de la BMF, en un descans de la reunió de l’ADVANCE(CAT)

La BMF forma part del projecte europeu ADVANCE(CAT), juntament amb la Universitat de Barcelona (UB), Ferrer Internacional (Ferrer), el Banc de Sang i Teixits (BST), la Fundació Leitat, Bioiberica, el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB), l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), la Fundació Bosch i Gimpera (FBiG) i la Fundació Institut d’Investigacions en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP).

Aquest projecte està cofinançat per ACCIÓ i per la Unió Europea en el marc del programa operatiu FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) Catalunya 2014-2020.

feder-footer

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi