Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Termòmetre amb senyals acústiques i per veu

Arriba la grip. I no, no és cap anunci de les autoritats sanitàries. Saps que les persones cegues i amb problemes de visió poden ser autònomes a l’hora de controlar la seva temperatura personal?

Amb l’arribada de la grip és habitual que, la persona que la pateix, sofreixi episodis febrils. Una persona sense problemes visuals està totalment capacitada per a obrir el calaix i agafar el termòmetre per a prendre’s la temperatura. Però… què passa amb les persones cegues o amb problemes de visió?

Des de fa més de dues dècades existeix el termòmetre per veu. Aquest dispositiu ofereix, a la persona que l’utilitza, l’emissió d’un senyal acústic que assenyala l’encès i l’apagat del termòmetre en qüestió. A més, compta amb una senyal per al temporitzador de la presa -composta per tres sons continus- i una senyal amb veu sintètica que llegeix les dades de la temperatura.

Dins del projecte SilVER hem seleccionat un tipus de termòmetre que, a més d’estar dotat de senyals acústiques i de veu, ofereix una pantalla en la qual es representen les dades amb números grans i impresos sobre contrast.

Aquest termòmetre no solament és apte per a persones amb problemes de visió o cegues, sinó que és apte per a tota la família. D’aquesta manera, s’aposta per la inclusió. I és que, quan realment s’està sota un procés febril alt, els ulls sofreixen petites alteracions distorsionadores. Per això el poder escoltar-lo, o bé mesurar la temperatura a les fosques en el dormitori o en qualsevol altra estada i escoltar les dades per veu, és positiu per a persones sense discapacitat visual.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi