Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Categoria: Orientació i movilitat

Aquesta opció d’exploració GPS està recomanada per a usuaris intrèpids que, a més d’informació sobre els llocs per on es va passant, desitgen obtenir orientació espacial en un mapa i altres característiques. Està recomanada per a persones que estiguin familiaritzades amb la tecnologia, ja que encara que les seves característiques més simples són útils per a persones amb qualsevol nivell d’habilitat tecnològica, les millors característiques d’aquesta App estan dissenyades per a aquells usuaris cecs que desitgen obtenir informació extra del lloc on es troben i que tenen un coneixement tecnològic bàsic.

Veure descripció

És una aplicació que usa el GPS per oferir la possibilitat d’identificar la seva ubicació i d’obtenir detalls de carrer, nombre, etc. Ariadne GPS permet explorar un mapa virtual de tot el que t’envolta. Amb Voice Over actiu en el dispositiu, es podrà conèixer els noms i nombres dels carrers d’al voltant pel tacte. Simplement cal tocar el mapa que apareix en la pantalla del dispositiu i desplaçar el dit per obtenir informació sobre el carrer que toca. La ubicació actual es troba al centre de la pantalla. L’element que estigui davant de la persona que està usant l’aplicació, apareix en la meitat superior de la pantalla i el que està darrere apareix en la meitat inferior.

BlindSquare és una solució molt especialitzada per a usuaris amb discapacitat visual que és capaç d’atorgar informació GPS per accedir a llocs d’interès que es trobin al voltant de l’usuari. La seva interfície és molt accessible i simple d’usar per a persones amb diferents nivells d’habilitat tecnològica, encara que la seva configuració pot resultar complexa per a llacunes persones. No obstant això, si se sol·licita ajuda a algun familiar o amic, aquesta app és molt interessant i pot proveir de més confiança als usuaris amb discapacitat visual que desitgin aventurar-se i explorar quins llocs tenen al voltant.

Veure descripció

BlindSquare és una solució que combina l’última tecnologia per ajudar als cecs en la seva vida quotidiana. Ha estat desenvolupada en col·laboració amb persones cegues i acuradament provada amb usuaris reals. Per començar, és necessari un iPhone o un iPad. També és compatible amb alguns accessoris addicionals per millorar l’experiència. Com funciona? BlindSquare usa GPS i la brúixola per determinar la ubicació. Seguidament, recopila informació sobre l’entorn circumdant de FourSquare. BlindSquare té alguns algorismes únics per decidir què informació és la més rellevant i després ho comunica amb síntesi de veu d’alta qualitat.

Lazarillo app

Orientació i movilitat

Aquesta eina d’orientació és una alternativa simple i còmoda per a qualsevol persona amb deficiència visual que desitgi obtenir informació d’on es troba i els serveis que té al voltant. Simplement obrint l’aplicació, l’usuari rep per veu missatges referents als noms dels carrers i establiments que es troben al voltant. És una manera fàcil de deixar l’estrès enrere a l’hora de caminar pel carrer per totes aquelles persones qui no puguin veure correctament els cartells, sigui quin sigui el seu nivell de discapacitat visual.

Veure descripció

Aquesta aplicació de GPS para cecs i persones amb baixa visió permet explorar l’àrea que t’envolta i configurar rutes. Lazarillo és una aplicació especialitzada que ofereix eines de mobilitat: usant missatges d’àudio, t’informarà sobre llocs propers, el carrer en la qual camines, les interseccions de carrers en el teu camí i altres coses útils. Com una ràdio, l’aplicació anunciarà les coses i els obstacles al teu al voltant mentre et mous. Aquesta aplicació va ser dissenyada i implementada amb comentaris actius de persones cegues.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi