Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Categoria: Temps lliure

Aquesta aplicació té una interfície senzilla que permet, a qualsevol usuari amb discapacitat visual, reservar un taxi, seguir el trajecte d’aquest, contactar amb el conductor i/o pagar d’una forma molt intuïtiva.

Els avantatges que presenta són més d’un. Des de l’aplicació l’usuari pot veure la matrícula del taxi, saber quan ha arribat i fins i tot contactar per telèfon o missatge. A més, en configurar un mètode de pagament, es pot pagar el trajecte fins i tot a través de l’aplicació.

És una aplicació molt simple d’utilitar per a tots els perfils, i requereix de poc temps d’aprenentatge. Per tant, es pot recomanar a diferents perfils d’usuaris amb qualsevol tipus de discapacitat visual.

Veure descripció

Aquesta aplicació està recomanada per a persones amb discapacitat visual que volen demanar un taxi. Gràcies a les evolucions tecnològiques introduïdes, facilita la mobilitat de manera autònoma i contribueix a eliminar obstacles de la vida quotidiana de les persones cegues. El seu ús és molt intuïtiu, de tal manera que amb un petit nombre de clics es pot demanar un taxi en la ubicació que es desitgi.

Voice Dream Reader

Temps lliure

Aquesta és una App molt útil i accessible per a tot tipus de persones que llegeix en veu alta articles, documents i llibres. Gràcies a la síntesi de veu avançada i a les grans possibilitats de configuració de la visualització, és possible adaptar-la a qualsevol nivell i estil de lectura; i amb ella, escoltar qualsevol document o llibre digital que no estigui protegit amb DRM.

Veure descripció

Aquesta aplicació és com tenir un lector de qualsevol tipus de documents en el nostre telèfon o Tablet. Està preparada per a tot tipus d’usuaris amb discapacitat visual i pot configurar-se per a diferents nivells de visió. El fet de poder triar veus de lectura que són reals i expressives, fan de l’experiència de lectura un plaer, a més que les seves possibilitats de configuració permeten, tant llegir el text escoltant-ho alhora, com anar seguint la lectura únicament amb la vista. En tractar-se d’una aplicació altament configurable, cal que algunes persones requereixin ajuda de familiars o amics per personalitzar l’aplicació. No obstant això, una vegada configurada, és molt intuïtiva en el seu ús i per afegir documents de tot tipus des de diferents fonts.

Amazon Kindle

Temps lliure

Aquesta és una manera fàcil d’accedir a llibres de tota mena; des d’aquells de recent publicació fins a uns altres que es comercialitzin per Amazon. La seva interfície està adaptada a diversos tipus d’usuaris i, a més, es pot personalitzar la manera de visualització per a diferents nivells de visió. És totalment accessible amb lectors de pantalla i compta amb possibilitats molt bones de selecció de text, col·locació de marcadors, etc.

Veure descripció

Aquesta aplicació permet als usuaris de la llibreria d’Amazon digital Kindle accedir als llibres des d’un telèfon mòbil d’una manera senzilla amb Voice Over.

Audesc Mobile

Temps lliure

Aquesta aplicació dóna accés a l’audiodescripció de molts títols de sèries i pel·lícules, és molt fàcil d’usar una vegada que les audiodescripcions estan descarregades en el dispositiu. La interfície és visualment correcta, encara que és possible que moltes persones requereixin ajuda per descarregar els títols. Una vegada que el títol està descarregat en el dispositiu, bastarà amb assenyalar-ho des de l’aplicació, deixar que l’App escolti el so de la televisió i començar a escoltar la pista d’àudio descripció.

Veure descripció

Amb aquesta aplicació les persones cegues poden gaudir de l’audiodescripció d’aquelles pel·lícules que s’emetin als cinemes o en televisió, que adquireixin prèviament en DVD o Blue-Ray o bé gaudeixin a través de plataformes digitals. Per a això només hauran de descarregar-se aquesta aplicació a la seva terminal mòbil i comprovar si la pel·lícula està disponible en el servidor seguint els passos indicats.

Audible

Temps lliure

L’aplicació Audible ofereix la possibilitat d’accedir als milers de títols d’audiollibres produïts per Amazon. La seva interfície és totalment apta per a persones amb qualsevol nivell d’habilitat tecnològica, ja que és molt fàcil d’usar perquè té pocs controls. És possible que algunes persones requereixin ajuda de familiars i/o amics per crear el seu compte i comprar audiollibres, però la seva interacció amb ells una vegada comprats pot ser molt independent.

Veure descripció

Audible és l’aplicació específica on es poden descarregar i escoltar còmodament els audiollibres generats per aquesta companyia. Aquesta aplicació és accessible i intuïtiva, i permet un maneig molt eficaç dels llibres, sempre que l’usuari estigui inscrit a aquest servei d’Amazon.

iBooks

Temps lliure

Aquest lector únicament disponible per iOS, és intuïtiu i fàcil d’usar. És important tenir en compte que només serveix per accedir a llibres publicats en la tenda iBooks d’Apple, encara que també poden guardar-se documents PDF. Per llegir els llibres i documents des d’iBooks, s’han d’usar les característiques pròpies d’accessibilitat de iOS, tals com “Llegir selecció” o “Llegir pantalla”. Encara que la seva interfície és simple, pot resultar complexa de manejar per a persones que no estiguin familiaritzades amb el sistema operatiu iOS i la seva accessibilitat.

Veure descripció

Aquesta és l’aplicació nativa de iOS per llegir llibres publicats en la plataforma exclusiva d’Apple. És accessible amb Voice Over, i es poden llegir, tant llibres específics de iBooks, com qualsevol altre document ePub o PDF que s’importi des d’altres aplicacions.

Whatscine

Temps lliure

Aquesta aplicació és molt fàcil d’usar una vegada configurada. La seva interfície és simple, i encara que moltes persones poden requerir ajuda externa per descarregar els continguts, és una manera interessant d’integrar l’audiodescripció en pel·lícules i sèries de televisió.

Veure descripció

WhatsCine és un sistema que funciona mitjançant aplicacions gratuïtes per iOS i Android, en cinemes i en televisió. Disposa de 3 sistemes d’accessibilitat: audiodescripció, llenguatge de signes i subtitulat adaptat. No es necessiten pantalles secundàries ni monitors portàtils, funciona a través d’un Smartphone o Tablet. Molt fàcil d’utilitzar. A més, té accessibilitat totalment inclusiva, no percebuda per la resta de persones.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi