Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Categoria: Autonomia

Aquesta aplicació té una interfície senzilla que permet, a qualsevol usuari amb discapacitat visual, reservar un taxi, seguir el trajecte d’aquest, contactar amb el conductor i/o pagar d’una forma molt intuïtiva.

Els avantatges que presenta són més d’un. Des de l’aplicació l’usuari pot veure la matrícula del taxi, saber quan ha arribat i fins i tot contactar per telèfon o missatge. A més, en configurar un mètode de pagament, es pot pagar el trajecte fins i tot a través de l’aplicació.

És una aplicació molt simple d’utilitar per a tots els perfils, i requereix de poc temps d’aprenentatge. Per tant, es pot recomanar a diferents perfils d’usuaris amb qualsevol tipus de discapacitat visual.

Veure descripció

Aquesta aplicació està recomanada per a persones amb discapacitat visual que volen demanar un taxi. Gràcies a les evolucions tecnològiques introduïdes, facilita la mobilitat de manera autònoma i contribueix a eliminar obstacles de la vida quotidiana de les persones cegues. El seu ús és molt intuïtiu, de tal manera que amb un petit nombre de clics es pot demanar un taxi en la ubicació que es desitgi.

Be my eyes

Autonomia

Aquesta aplicació és la manera més simple i efectiva d’obtenir ajuda visual en temps real i en qualsevol moment. La seva interfície és molt simple, i la App és útil per qualsevol grau de discapacitat visual que requereixi ajuda d’un dels voluntaris amb els quals pot connectar-se a tot arreu del món i en el seu propi idioma. Es tracta d’una videoconferència, en la qual l’usuari mostra al voluntari la situació en la qual necessita ajuda, i rep una resposta. Pot usar-se també per obtenir informació sobre algun empacament, però també per obtenir ajuda en situacions com trobar algun objecte perdut per terra, buscar la porta d’un edifici, etc.

Veure descripció

Be My Eyes és una forma de connectar cecs o deficients visuals amb voluntaris vidents per ajudar-los a portar una vida més independent. Els usuaris poden sol·licitar ajuda d’un voluntari vident, i est rebrà una notificació. Tan aviat com s’accepti la sol·licitud, s’establirà una connexió d’àudio i vídeo en viu entre les dues parts. En aquest moment, el voluntari pot ajudar a les persones cegues o amb discapacitat visual a través de la connexió de vídeo de la càmera posterior per resoldre qualsevol situació que requereixi la vista.

Taptapsee

Autonomia

Des de fa diversos anys, TapTapSee és una de les aplicacions que persones amb discapacitat visual severa utilitzen per obtenir informació visual de qualsevol moment. Aquesta aplicació és gratuïta i el seu funcionament és realment fàcil: amb tan sols fer una foto del que volem veure, es rep informació quasi a l’instant de l’objecte en qüestió per ajudar-nos a determinar aquells detalls que no es veuen a simple vista. La interfície de l’aplicació pot ser utilitzada per persones que no estiguin habituades a les aplicacions, ja que els botons estan correctament etiquetats i la informació sobre les fotografies que es prenen és verbalitzada sempre en veu alta.

Veure descripció

TapTapSee està dissenyada per ajudar a les persones cegues i amb discapacitat visual a identificar objectes que resultin difícils de comprovar, tals com empaquetatges, llaunes, el color d’una peça de roba, etc. Simplement s’ha de prémer dues vegades la pantalla per prendre una foto de qualsevol cosa, en qualsevol angle, esperar uns segons, i l’aplicació retornarà la identificació. (Nota: la identificació parlada requereix l’activació de Voice Over)

Digit-Eyes

Autonomia

Digit-Eyes és una de les aplicacions més valorades que s’usa per a la lectura de codis QR i de barres dirigida a persones amb discapacitat visual. La seva accessibilitat visual és correcta, i el seu maneig molt senzill i intuïtiu; la qual cosa la fa útil per a persones amb diferents habilitats d’ús de les tecnologies. A més, la possibilitat de crear etiquetes personalitzades o d’usar etiquetes rentables, pot fer que amb l’ajuda d’un familiar o amic, les persones amb discapacitat visual puguin organitzar les seves pertinences, llibres o documents, etc. utilitzant missatges reconeixibles en text o àudio.

Veure descripció

Digit-Eyes és una aplicació robusta que llegeix etiquetes de codis de barres, permitent a persones amb discapacitat visual escanejar codis UPC / EAN per reconèixer més de 34 milions de productes de la seva base de dades. Poden fer-se també etiquetes de codis de barres mitjançant la web de Digit-Eyes i imprimir-les utilitzant etiquetes d’enviament de baix cost. Aquests codis poden contenir text que Voice Over llegeix en veu alta o utilitzar-se per fer enregistraments de so que s’escoltaran cada vegada que s’escanegi el codi des del iPhone.

MD evReader

Autonomia

Aquesta aplicació està dirigida específicament a persones amb Degeneració Macular, qui encara poden usar la vista per llegir. Ajuda en gran mesura a qui coneixen la tècnica de visualització excèntrica, però s’ha de conèixer aquesta manera de treballar la vista i practicar amb ella abans d’utilitzar l’aplicació. El fet que tingui una interfície tan simple, configuració personalitzable i instruccions d’ús en àudio disponibles, la fan fàcil d’utilitzar, i si l’usuari compta amb un monitor o televisió pot aprofitar els avantatges d’aquesta aplicació i llegir còmodament a través d’una pantalla gegant.

Veure descripció

El MD evReader és una aplicació d’iPad simple dissenyada per ajudar a les persones amb Degeneració Macular (MD) a llegir llibres electrònics quan es combina amb la tècnica de “visualització excèntrica”. La visió excèntrica implica que una persona intenti veure fent ús de les seves habilitats visuals perifèriques, en lloc de centrals (maculares). L’aplicació permet que el text (de documents ePub) es presenti horitzontalment, de dreta a esquerra, a través de la pantalla. La velocitat i l’adreça del desplaçament de text es poden controlar usant un panell de seguiment en la pantalla de l’iPad. El text es pot ampliar i presentar en fonts molt grans en una pantalla digital a través d’un port HDMI (requereix un adaptador Apple iPad HDMI). El lector ha de mantenir la seva mirada fixa en la seva posició de visió excèntrica preferida, lluny del text, i llegir el text sense moure els ulls. De moment, l’aplicació no pot mostrar llibres que tinguin xifrat de gestió de drets digitals (DRM).

Seeing AI

Autonomia

Aquesta aplicació està dirigida a qualsevol persona amb discapacitat visual. És una aplicació polivalent ja que es poden exercir diferents tasques que requereixen l’ús de la càmera (des de llegir un document, escanejar productes o reconèixer una cara) dins de la mateixa App, i la seva interfície és totalment accessible amb o sense lector de pantalla i molt intuïtiva. El fet que l’aplicació pertanyi a un projecte de recerca obert, la fa interessant perquè segurament s’aniran afegint possibilitats a mesura en què la recerca barra avançant.

Veure descripció

Seeing AI és una aplicació gratuïta que narra el món que t’envolta. Dissenyat per a la comunitat de persones cegues i de baixa visió, aquest projecte de recerca en curs aprofita el poder de la intel·ligència artificial per obrir el món visual i descriure a les persones, textos i objectes propers. Optimitzat per usar amb Voice Over, l’aplicació li permet reconèixer:

  • Text curt: parla text tan aviat com apareix enfront de la càmera.
  • Documents: proporciona una guia d’àudio per capturar una pàgina impresa, i reconeix el text, juntament amb el seu format original.
  • Productes: escaneja codis de barres, usant sons d’àudio per guiar-ho; escoltar el nom i la informació del paquet quan estigui disponible. (funciona amb iPhone 6 i versions posteriors)
  • Persones: els hi permet a les persones guardar la cara perquè pugui reconèixer-les i obtenir una estimació de la seva edat, sexe i emocions.
  • Escenes (vista prèvia anticipada): escolta una descripció general de l’escena capturada.
  • Moneda: reconeix bitllets de moneda. (Requereix iOS 11)
  • Color: identifica el color.
  • Escriptura a mà: llegeix text escrit a mà com en targetes de felicitació
  • Llum: genera un to audible que correspon a la lluentor en l’entorn.
  • Imatges en altres aplicacions: solament toqui “Compartir” i “Reconèixer amb veure a” per descriure imatges de Correu, Fotos, Twitter i més. En veure que l’App està dissenyada per ajudar-te a aconseguir més aprofitant el poder del núvol i la intel·ligència artificial. A mesura que avança la recerca, es poden agregar més canals.

Seeing assistant

Autonomia

Seeing Assistant Home té incloses aplicacions que usen sovint persones amb discapacitat visual severa, tals com a detector de llum, colors, lectura ràpida de codis QR i de barres, etc. És simple d’engegar, la seva interfície és intuïtiva i, sobretot, totes les utilitats estan en el mateix lloc. No obstant això, ha de tenir-se en compte que la lectura de colors des d’una càmera no és mai precisa, a causa de la refracció de la llum. Aquesta aplicació està recomanada per a persones que estiguin almenys una mica familiaritzades amb l’ús de dispositius digitals. (Nota: no poden guardar-se etiquetes personalitzades, solament es llegeixen codis de barres de bases de dades disponibles online).

Veure descripció

L’objectiu és recolzar a persones cegues i amb deficiència visual en la seva vida quotidiana de manera simple. Aquesta aplicació permet als usuaris cecs el reconeixement de colors i la detecció de fonts de llum. A més, a les persones amb deficiència visual se’ls hi facilita l’ús de la lupa electrònica. També poden llegir-se i generar-se codis de barres i codis QR, els quals poden usar-se per marcar i organitzar objectes.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi