Anar a la navegació principal Anar al contingut principal Anar al peu de pàgina

Categoria: Aplicacions

Aquesta aplicació té una interfície senzilla que permet, a qualsevol usuari amb discapacitat visual, reservar un taxi, seguir el trajecte d’aquest, contactar amb el conductor i/o pagar d’una forma molt intuïtiva.

Els avantatges que presenta són més d’un. Des de l’aplicació l’usuari pot veure la matrícula del taxi, saber quan ha arribat i fins i tot contactar per telèfon o missatge. A més, en configurar un mètode de pagament, es pot pagar el trajecte fins i tot a través de l’aplicació.

És una aplicació molt simple d’utilitar per a tots els perfils, i requereix de poc temps d’aprenentatge. Per tant, es pot recomanar a diferents perfils d’usuaris amb qualsevol tipus de discapacitat visual.

Veure descripció

Aquesta aplicació està recomanada per a persones amb discapacitat visual que volen demanar un taxi. Gràcies a les evolucions tecnològiques introduïdes, facilita la mobilitat de manera autònoma i contribueix a eliminar obstacles de la vida quotidiana de les persones cegues. El seu ús és molt intuïtiu, de tal manera que amb un petit nombre de clics es pot demanar un taxi en la ubicació que es desitgi.

Seeing AI

Autonomia

Aquesta aplicació està dirigida a qualsevol persona amb discapacitat visual. És una aplicació polivalent ja que es poden exercir diferents tasques que requereixen l’ús de la càmera (des de llegir un document, escanejar productes o reconèixer una cara) dins de la mateixa App, i la seva interfície és totalment accessible amb o sense lector de pantalla i molt intuïtiva. El fet que l’aplicació pertanyi a un projecte de recerca obert, la fa interessant perquè segurament s’aniran afegint possibilitats a mesura en què la recerca barra avançant.

Veure descripció

Seeing AI és una aplicació gratuïta que narra el món que t’envolta. Dissenyat per a la comunitat de persones cegues i de baixa visió, aquest projecte de recerca en curs aprofita el poder de la intel·ligència artificial per obrir el món visual i descriure a les persones, textos i objectes propers. Optimitzat per usar amb Voice Over, l’aplicació li permet reconèixer:

  • Text curt: parla text tan aviat com apareix enfront de la càmera.
  • Documents: proporciona una guia d’àudio per capturar una pàgina impresa, i reconeix el text, juntament amb el seu format original.
  • Productes: escaneja codis de barres, usant sons d’àudio per guiar-ho; escoltar el nom i la informació del paquet quan estigui disponible. (funciona amb iPhone 6 i versions posteriors)
  • Persones: els hi permet a les persones guardar la cara perquè pugui reconèixer-les i obtenir una estimació de la seva edat, sexe i emocions.
  • Escenes (vista prèvia anticipada): escolta una descripció general de l’escena capturada.
  • Moneda: reconeix bitllets de moneda. (Requereix iOS 11)
  • Color: identifica el color.
  • Escriptura a mà: llegeix text escrit a mà com en targetes de felicitació
  • Llum: genera un to audible que correspon a la lluentor en l’entorn.
  • Imatges en altres aplicacions: solament toqui “Compartir” i “Reconèixer amb veure a” per descriure imatges de Correu, Fotos, Twitter i més. En veure que l’App està dissenyada per ajudar-te a aconseguir més aprofitant el poder del núvol i la intel·ligència artificial. A mesura que avança la recerca, es poden agregar més canals.

MD evReader

Autonomia

Aquesta aplicació està dirigida específicament a persones amb Degeneració Macular, qui encara poden usar la vista per llegir. Ajuda en gran mesura a qui coneixen la tècnica de visualització excèntrica, però s’ha de conèixer aquesta manera de treballar la vista i practicar amb ella abans d’utilitzar l’aplicació. El fet que tingui una interfície tan simple, configuració personalitzable i instruccions d’ús en àudio disponibles, la fan fàcil d’utilitzar, i si l’usuari compta amb un monitor o televisió pot aprofitar els avantatges d’aquesta aplicació i llegir còmodament a través d’una pantalla gegant.

Veure descripció

El MD evReader és una aplicació d’iPad simple dissenyada per ajudar a les persones amb Degeneració Macular (MD) a llegir llibres electrònics quan es combina amb la tècnica de “visualització excèntrica”. La visió excèntrica implica que una persona intenti veure fent ús de les seves habilitats visuals perifèriques, en lloc de centrals (maculares). L’aplicació permet que el text (de documents ePub) es presenti horitzontalment, de dreta a esquerra, a través de la pantalla. La velocitat i l’adreça del desplaçament de text es poden controlar usant un panell de seguiment en la pantalla de l’iPad. El text es pot ampliar i presentar en fonts molt grans en una pantalla digital a través d’un port HDMI (requereix un adaptador Apple iPad HDMI). El lector ha de mantenir la seva mirada fixa en la seva posició de visió excèntrica preferida, lluny del text, i llegir el text sense moure els ulls. De moment, l’aplicació no pot mostrar llibres que tinguin xifrat de gestió de drets digitals (DRM).

Moovit

Transport

Aquesta és una de les aplicacions més accessibles per usuaris de lector de pantalla en l’àrea de transport públic. La seva accessibilitat funciona millor en plataformes iOS, i el seu maneig s’aprèn fàcilment amb tan sols dedicar uns minuts per explorar-la. Està recomanada tant per usuaris amb baixa visió com per cecs totals, encara que aquells amb baixa visió poden requerir la seva complementació amb altres característiques d’accessibilitat del sistema operatiu. Tot i que és una aplicació fàcil d’utilitzar, no està recomanada per persones amb un baix nivell d’habilitat tecnològica.

Veure descripció

Amb aquesta aplicació integrada en el sistema de transport de la teva ciutat, pots obtenir tots els horaris, parades i rutes en el teu mòbil amb informació molt exacta i precisa. Moovit té una gran base de dades amb ciutats de tot el món i es pot canviar de ciutat fàcilment. Les indicacions que produeix combinen totes les opcions de transport públic en una única App.

SuperVision+

Magnificadors

Aquesta lupa és una alternativa per a persones amb baixa visió que desitgi utilitzar el seu Smartphone com dispositiu d’accés a la informació visual. Compta amb diferents filtres que poden adaptar l’App per diverses condicions visuals. La seva configuració resulta senzilla i poden usar-la persones amb diferents nivells d’habilitat tecnològica.

Veure descripció

Supervisió és un magnificador avançat per a persones amb discapacitat visual. L’aplicació pot ajudar en el dia a dia a un gran ventall de discapacitats visuals (Presbícia, Miopia, Degeneracions Maculars, …). L’aplicació permet controlar fàcilment el zoom, el contrast i la manera de color de la imatge. Permet fins a tres maneres de color natural i set maneres de color sintètic. També es pot usar en entorns amb poca llum, activant el flaix integrat en el Smartphone. (Nota: per utilitzar SuperVision com porta mala sort electrònica, cal descarregar l’ampliació d’aquesta aplicació, anomenada “Supervisió per Cardboard” gratuïtament en el cas d’Android)

Aquesta és una lupa molt interessant per persones amb baixa visió que desitja tenir a l’abast una manera fàcil d’accedir a informació visual sense haver de dur a sobre més dispositius. Està dirigida exclusivament al públic amb baixa visió, i pot personalitzar-se amb diferents filtres per adaptar-la a diferents condicions visuals.

Veure descripció

Visor és una aplicació de lent d’augment per a Smartphone. Igual que amb una lupa verdadera, es pot entrar en els detalls més petits. Visor augmenta fins a vuit vegades el zoom i retira la imatge en 5 colors diferents. Tres botons grans de colors diferents faciliten un accés ràpid a totes les funcions.

Hangouts de Google

Comunicació

Aquesta eina de Google és una manera simple de comunicar-se amb persones amb compte de Google. És accessible i fàcil d’utilitzar, sobretot quan es rep una invitació per participar en una conversa. Pot resultar complexa d’entendre per algunes persones, però resulta còmode i accessible una vegada s’entèn el funcionament.

Veure descripció

Hangout de Google és una aplicació que s’usa per comunicar-se a través de missates entre contactes; ja siguin amics, familiars, etc., videotrucades, trucades de veu, podent fins i tot enviar fotos, enganxines i emojis.

Skype

Comunicació

Aquesta plataforma de comunicació és molt fàcil d’utilitzar i pot mantenir en contacte a persones que utilitzin diferents sistemes operatius. La seva interfície és molt intuïtiva per l’ús bàsic de l’aplicació, tot i que les configuracions avançades poden resultar més complexes per a certes persones. La possibilitat de canviar la forma en la qual es visualitzen els contactes resulta molt còmode per diferents tipus de discapacitat visual, i és interessant que també es puguin realitzar trucades a telèfons fixes.

Veure descripció

Aquesta aplicació proporciona missatges gratis, trucades de veu i vídeo gratis per a qualsevol. Skype proporciona facilitats com: parlar cara a cara a través de videotrucades, realitzar videotrucades en grup amb fins a 25 persones, trucades de veu gratuïtes a qualsevol persona en Skype, enviar missatges als amics en un instant i agregar fins a 300 persones a un xat de grup, trucar a telèfons mòbils i telèfons fixos a tarifes baixes (les trucades de Skype a Skype són sempre gratuïtes) i compartir fotos, missatges de vídeo, la ubicació i agregar emoticones i emojis a un xat.

FaceTime

Comunicació

FaceTime és la manera més simple en la que els usuaris d’iOS poden comunicar-se per àudio i vídeo amb els seus contactes. És d’especial utilitat per qualsevol que requereixi ajuda visual en qualsevol moment, però també és una alternativa molt fàcil d’usar per mantenir-se en contacte amb familiars i amics. La possibilitat de fer fotos de la pantalla de vídeo, permet que les persones puguin guardar moments especials en la seva càmera. Tant de l’App, com del mateix sistema operatiu la fan una aplicació imprescindible d’usar per a qui tingui un dispositiu iOS.

Veure descripció

Permet la realització de trucades d’àudio i vídeo des de la teva un iPhone, iPad i iPod Touch a altres dispositius iOS, o fins i tot a un Mac. Té diverses característiques com cridades a contactes usant un número de telèfon o ANEU d’Apple, fer trucades d’àudio i vídeo, usar la càmera frontal per mostrar la teva cara, o canviar a la càmera posterior per mostrar el que veus, prendre una foto en viu amb solament un toc, i, per últim, crear “Favorits” per accedir ràpidament a persones clau en l’aplicació “Telèfon”.

BlindSquare és una solució molt especialitzada per a usuaris amb discapacitat visual que és capaç d’atorgar informació GPS per accedir a llocs d’interès que es trobin al voltant de l’usuari. La seva interfície és molt accessible i simple d’usar per a persones amb diferents nivells d’habilitat tecnològica, encara que la seva configuració pot resultar complexa per a llacunes persones. No obstant això, si se sol·licita ajuda a algun familiar o amic, aquesta app és molt interessant i pot proveir de més confiança als usuaris amb discapacitat visual que desitgin aventurar-se i explorar quins llocs tenen al voltant.

Veure descripció

BlindSquare és una solució que combina l’última tecnologia per ajudar als cecs en la seva vida quotidiana. Ha estat desenvolupada en col·laboració amb persones cegues i acuradament provada amb usuaris reals. Per començar, és necessari un iPhone o un iPad. També és compatible amb alguns accessoris addicionals per millorar l’experiència. Com funciona? BlindSquare usa GPS i la brúixola per determinar la ubicació. Seguidament, recopila informació sobre l’entorn circumdant de FourSquare. BlindSquare té alguns algorismes únics per decidir què informació és la més rellevant i després ho comunica amb síntesi de veu d’alta qualitat.

Aquesta opció d’exploració GPS està recomanada per a usuaris intrèpids que, a més d’informació sobre els llocs per on es va passant, desitgen obtenir orientació espacial en un mapa i altres característiques. Està recomanada per a persones que estiguin familiaritzades amb la tecnologia, ja que encara que les seves característiques més simples són útils per a persones amb qualsevol nivell d’habilitat tecnològica, les millors característiques d’aquesta App estan dissenyades per a aquells usuaris cecs que desitgen obtenir informació extra del lloc on es troben i que tenen un coneixement tecnològic bàsic.

Veure descripció

És una aplicació que usa el GPS per oferir la possibilitat d’identificar la seva ubicació i d’obtenir detalls de carrer, nombre, etc. Ariadne GPS permet explorar un mapa virtual de tot el que t’envolta. Amb Voice Over actiu en el dispositiu, es podrà conèixer els noms i nombres dels carrers d’al voltant pel tacte. Simplement cal tocar el mapa que apareix en la pantalla del dispositiu i desplaçar el dit per obtenir informació sobre el carrer que toca. La ubicació actual es troba al centre de la pantalla. L’element que estigui davant de la persona que està usant l’aplicació, apareix en la meitat superior de la pantalla i el que està darrere apareix en la meitat inferior.

Lazarillo app

Orientació i movilitat

Aquesta eina d’orientació és una alternativa simple i còmoda per a qualsevol persona amb deficiència visual que desitgi obtenir informació d’on es troba i els serveis que té al voltant. Simplement obrint l’aplicació, l’usuari rep per veu missatges referents als noms dels carrers i establiments que es troben al voltant. És una manera fàcil de deixar l’estrès enrere a l’hora de caminar pel carrer per totes aquelles persones qui no puguin veure correctament els cartells, sigui quin sigui el seu nivell de discapacitat visual.

Veure descripció

Aquesta aplicació de GPS para cecs i persones amb baixa visió permet explorar l’àrea que t’envolta i configurar rutes. Lazarillo és una aplicació especialitzada que ofereix eines de mobilitat: usant missatges d’àudio, t’informarà sobre llocs propers, el carrer en la qual camines, les interseccions de carrers en el teu camí i altres coses útils. Com una ràdio, l’aplicació anunciarà les coses i els obstacles al teu al voltant mentre et mous. Aquesta aplicació va ser dissenyada i implementada amb comentaris actius de persones cegues.

La recerca és l'única solució de futur per lluitar contra la ceguesa

Només amb el teu ajut ho podrem fer possible. Ajuda'ns a ajudar-te!

Col·labora-hi